Luchtkussen

Luchtkussen is geschreven door Astrid Harrewijn. Juist dat is dezelfde schrijfster als die van ‘Miss Communicatie’  waar ik eerder over geschreven heb. Miss Communicatie vond ik een heerlijk boek, dus was ik benieuwd naar ander werk van Astrid Harrewijn. Het boek is een eerder werk van haar, maar valt in hetzelfde genre (Chicklit). Bij thuiskomst bleek wel weer dat ik de boeken in de verkeerde volgorde had gelezen, want er bleek een kortingsvoucher voor ‘Miss Communicatie’  in te zitten, maar die heb ik dus al ;).

Het verhaal gaat over singel moeder Lieke. Ze heeft het financieel lastig en is op zoek naar een baan. Haar vriendin Roos heeft een vacature voor haar gevonden, bij het bedrijf Personal Whatever, een bedrijf dat zich richt op de rijke vrouwen van het gooi en overal ‘personals’  voor aanbiedt (voor shoppen, hondentrainen, huisinrichting, trainen, etc.) Lieke wordt aangenomen en komt er al snel achter dat er met haar baas Suus iets niet helemaal in orde is. Via een vriendin komt ze erachter dat Suus aan de drugs is, en dat ze alleen wil afkicken als Lieke de leiding van Personal Whatever op zich neemt. Na veel wikken en wegen besluit Lieke de uitdaging aan te gaan, maar dat was voordat ze wist dat het bedrijf op het randje van een faillissement staat…

Dit boek is echt een heerlijk feel good boek! Net als je denkt dat Lieke er een gigantisch potje van heeft gemaakt komt alles toch nog goed, een lekker luchtig boek en met een happy end. Een boek om tussendoor te lezen, het is relatief makkelijk weg te leggen dus kan prima tussen de bedrijven door gelezen worden. Het is niet een boek dat je perse gelezen moet hebben, maar zeker een leuk boek!

Advertenties