Het boek van morgen

‘Het boek van morgen’  is geschreven door Cecilia Ahern. Zij is ook de schrijfster van bestseller en filmhit ‘ P.S. I love you’, dat is ook de reden dat ik dit boek heb meegenomen toen ik het zag liggen.

 Tamara Goodwin heeft alles voor elkaar, ze woont in een groot huis en krijgt van haar ouders alles wat haar hartje begeert. Tot het moment dat haar vader zelfmoord pleegt en zij en haar moeder erachter komen dat hij hoge schulden had en het huis in beslag wordt genomen. Aangezien Tamara en haar moeder nergens anders terecht kunnen gaan ze tijdelijk logeren bij haar oom en tante op het platteland. Haar moeder is helemaal van slag en doet bijna niets anders dan slapen. Dan vindt ze een mysterieus boek dat de dag van morgen beschrijft. Dankzij dit boek komt ze erachter dat ze haar hele leven al wordt voorgelogen, en komt ze er eindelijk achter wie ze werkelijk is.

Het boek komt een beetje moeilijk op gang, het heeft eigenlijk twee verschillende intro’s wat op zich een beetje verwarrend is. Verder is het een boek dat heel makkelijk leest en wat je zo uit hebt. De hoofdpersoon is eigenlijk een heel vervelend pubermeisje (wat ze zelf ook meerdere keren toegeeft), maar al lezend krijg je meer begrip voor haar. Het verhaal is mysterieus en ik kon niet voorspellen dat het zo zou eindigen, een fijn boek om tussendoor te lezen.

Advertenties