Vijftig tinten grijs

Over vijftig tinten grijs van E. L. James is inmiddels al het nodige vermeld in de media. Als schijnbaar heel vrouwelijk Nederland dit boek aan het lezen is, dan kan ik natuurlijk niet achterblijven!

Anastasia Steele moet onverwacht een interview overnemen van haar huisgenootje en goede vriendin Kate. Het enige wat ze weet is dat ze de rijke directeur van Grey Enterprises Holding gaat interviewen. Eenmaal binnen komt ze erachter dat die directeur niet zo heel veel ouder is dan zij, en ook nog eens ontzettend knap! Geheel tegen haar eigen verwachting in valt ze als een blok voor deze mysterieuze meneer Grey, en het blijkt nog wederzijds te zijn ook!

Christian Grey is zelfs nog mysterieuzer dan ze had gedacht. Ze wordt meegezogen in zijn erotische wereld van pijn en genot… Maar of dit nou helemaal is wat ze in gedachten had voor haar eerste serieuze relatie…

Ik ben helemaal verliefd op dit boek, stiekem is het gewoon de literaire en vrouwelijke variant van de adultmovie, en zeker niet geschikt voor jeugdige lezers. Het boek leest makkelijk weg, en doordat het vanuit de hoofdpersoon is geschreven kan je goed met haar meeleven. Het boek heeft wel een stom einde, dus het is maar goed dat ik na de eerste paar bladzijden meteen de volgende twee delen heb gekocht. Er komt dus meer!

Advertenties