Vijftig tinten vrij

Na vijftig tinten donker komt vijftig tinten grijs. Het voorlopig laatste deel van de Vijftig tinten serie, geschreven door E.L. James. De stijl van het boek is hetzelfde als in de eerste twee delen, al heb ik zelf wel het idee dat er meer gebeurt in dit boek dan in de vorige delen. De focus is in ieder geval een klein beetje verschoven van het erotische gedeelte (al zit er nog genoeg van in, wees gerust) naar spanning op andere gebieden.

Anastasia had verwacht dat haar leven wat rustiger zou worden, nu ze besloten had om de rest van haar leven met Christian Grey door te brengen. Helaas blijkt het verleden Christian nog wat leuke verrassingen voor hen in petto te hebben. En ook de toekomst lijkt niet meer zo zeker. Wanneer een familielid van Christian in gevaar is, is Anastasia de enige die haar kan redden, maar hiervan moet ze Christian wel ongewild heel veel pijn doen…

Het boek eindigt zoals een dergelijke serie hoort te eindigen, er is geen specifiek open einde, maar er is ruimte voor nog een boek (en ik denk dat die kans er misschien wel in zit, aangezien de schrijfster eindigt met een persoonlijke noot: ” Dat was het… voorlopig.”) Het boek eindigt met een extra hoofdstuk vanuit het oogpunt van Christian, hierin wordt zijn ontmoeting (en zijn gedachten daarbij) met Anastasia beschreven, dat vond ik persoonlijk een leuke toevoeging aan het boek. Hierdoor vang je toch nog een glimp op van zijn echte gedachtegang.

De Vijftig tinten serie is een heerlijke serie die je in no-time uit hebt gelezen!

Advertenties