Het Appartement

Het appartement is geschreven door Tatiana de Rosnay. Sinds ik ‘ Haar naam was Sarah’  heb gelezen, lees ik alle boeken van haar. Het appartement is het laatste boek van haar dat is uitgekomen. Aan het begin van het boek geeft de schrijfster aan dat dit een ander boek is dan haar vorige boeken. Het is geen emotioneel boek, maar meer een huiselijke thriller. Ze geeft aan dat ze ons niet wil laten huilen, maar wil laten kermen.

Colombe is een rustige vrouw en stille vrouw, die liever in de schaduw blijft dan op de voorgrond treedt. Haar leven staat in het teken van haar man en haar tweeling, daarnaast heeft ze een parttime baan bij een uitgever. Ondanks haar droom om ooit zelf een roman te schrijven, is ze schaduwschrijfster en blijft ze dus ook hier op de achtergrond.

Wanneer Colombe en haar gezin verhuizen naar een nieuw appartement wordt alles anders. Haar bovenbuurman, die bij de overige bewoners bekend staat als een knappe, rustige en charmante dokter, lijkt op de een of andere manier tot doel te hebben Colombe horendol te drijven. Iedere nacht als Colombes man niet thuis is weet hij haar uit haar slaap te houden met harde muziek en andere geluiden. Hij reageert niet op haar briefjes, telefoontjes en als ze aan de deur staat wordt er niet opengedaan. De anders zo rustige Colombe besluit wraak te nemen, maar of dat nou zo verstandig was…

De meeste mensen zullen er geen moeite mee hebben om zich in te leven in de hoofdpersoon, want iedereen heeft wel eens last van ongewenste geluiden van de buren. Het is inderdaad geen boek om bij te huilen, maar of je er nou van gaat ‘ kermen’, dat viel bij mij wel mee. Het is een spannend boek dat vloeiend is geschreven en dat zich prima leent om tussendoor te lezen. Een goed boek, maar niet perse een ‘ must-read’.

Advertenties