Zand over Elena

Zand over Elena is een literaire thriller geschreven door Elizabeth George. Ik heb dit boek gekregen voor mijn verjaardag van Tijn en zijn chick (hihi) en deze was nu aan de beurt om door mij gelezen te worden.

Inspecteur Lynley en brigadier Havers worden voor een mysterieuze moordzaak naar Cambridge gestuurd. Een studente van Cambridge heeft haar rondje hardlopen niet overleefd, ze wordt dood gevonden met ernstige verwondingen in haar gezicht. Het vermoorde meisje blijkt Elena Weaver te zijn, de dove dochter van professor aan Cambridge die kans maakt op een prestigieuze benoeming.  Naar mate het onderzoek kunnen er steeds meer theorieën en mogelijke daders aangewezen worden. Niet alleen blijkt haar stiefmoeder een hekel aan haar te hebben, is haar vader gebaad bij een dochter die zich fatsoenlijk gedraagt en heeft ze een affaire met een getrouwde man, maar ze blijkt ook nog eens zwanger te zijn geweest… En toch was de dader niet iemand die je zou verwachten.

Het verhaal in het boek is op zich meeslepend en spannend en het plot van het verhaal is verrassend. De schrijfstijl is echter wat minder. Er worden te veel onbeduidende details genoemd waardoor het verhaal lastig te volgen is, het duurt vaak lang tot het to the point komt. Persoonlijk denk ik dat er iets te veel mogelijke theorieën en verdachten in dit verhaal verwerkt zijn, alsof de schrijfster alles er in een keer in wilde stoppen.

Advertenties