Getuige

20120922-183000.jpg
Getuige is geschreven door Lars Kepler, het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril. Het is hun derde gezamenlijke thriller. Ik heb het boek gekocht omdat meerdere mensen het een goed boek vonden, tja dan moet ik dat toch ook voor mezelf bepalen!

In een internaat voor meisjes met destructief gedrag vindt op een avond een drama plaats. Een van de meisjes wordt vermoord, en even later wordt ook de begeleidster dood gevonden. Niemand heeft iets gezien, maar een van de meisjes is spoorloos verdwenen. Alle sporen lijken naar dit meisje te wijzen. De politie komt erachter dat ze een auto heeft gekaapt, maar het spoor loopt dood als ze de auto met veel schade in het water vinden. Ondanks dat de politie geen lichamen gevonden heeft nemen ze aan dat het meisje het niet heeft overleefd en zijn ze van plan om het onderzoek te sluiten. Maar dan meldt zich een onwaarschijnlijke getuige en komen ze toch nog op het spoor van een mogelijke dader.

Dit boek is een spannende en goed geschreven thriller. Een origineel verhaal met een verrassend verloop en een onverwacht einde. Ik denk dat zelfs voor geoefende thriller en misdaad lezers dit verhaal een onverwachte wending neemt. Hoewel de moorden uiteindelijk opgelost worden, heeft het boek wel een iets open einde. Het zet je aan het denken terwijl je het boek al uithebt. In tegenstelling tot de vorige Scandinavische thriller die ik heb gelezen is dit zeker een aanrader!

Advertenties