De gevangene van de hemel

20121006-192047.jpg Eindelijk! Een nieuw boek van Carlos Ruiz Zafon, in navolging van ‘De schaduw van de wind’ en ‘Het spel van de engel’. Weinig meegekregen van de omgeving gedurende mijn treinreisjes terwijl ik met m’n gezicht in dit boek verstopt zat.

Daniel Sempere is volwassen en werkt in de boekwinkel van zijn vader. Het gaat hem goed, hij is getrouwd met de vrouw van zijn dromen en ze hebben samen een gezonde zoon. Daarnaast is hij ook nog steeds goed bevriend met Fermín Romero de Torres. Op een dag komt er een vreemde man met een porseleinen hand in de boekwinkel met een boodschap voor Fermín, en Daniel krijgt eindelijk de waarheid te horen over het spannende en onwaarachtige leven van Fermín. Er blijkt een link te zijn met Daniels moeder die Daniel niet uit zijn hoofd kan zetten.

Weer een heerlijk boek over Barcelona, Sempere en Fermín! Een boek over mysterie, oorlog, vriendschap en het Kerkhof der Vergeten Boeken. Zoals op de achterkant zelf al beschreven staat kan je de drie boeken in elke willekeurige volgorde lezen, hoe meer je leest hoe meer van het mysterie ontrafeld wordt. En het leuke is, er komt nog een vierde boek! Een van de weinige minpuntjes mijns inziens is dat dit boek veel te dun is en het verhaal dus veel te kort.

Advertenties