Watermeloen

20121123-185741.jpg

Het is weer tijd voor een lekkere luchtige Chicklit! Dit keer ‘Watermeloen’ van Marian Keyes. Voor de chicklitkenners onder ons, Marian Keyes heeft onder andere ook ‘Betrapt!’ en ‘Sushi voor beginners’ geschreven (al weet ik zelf niet helemaal zeker meer of ik die nou wel of niet gelezen heb).

Claire is net bevallen van een klein mensje, als haar man James haar verteld dat hij haar gaat verlaten voor een andere vrouw. Claire zag dat natuurlijk helemaal niet aankomen en kon het in eerste instantie niet bevatten. Ze gaat samen met de kleine, nog naamloze, baby naar haar ouders in Dublin om daar uit te huilen en alles op een rijtje te zetten. Na door verschillende emoties in beslag te zijn genomen begint Claire zich eindelijk weer een beetje beter te voelen. Uiteraard besluit James om dan op te duiken en die houdt er nogal een vreemde methode op na om Claire weer terug te krijgen. Het is echter nog maar de vraag of het hem ook gaat lukken.

Dit boek is echt heerlijk vlot en grappig geschreven, wat je misschien niet zou verwachten bij een verhaal over een vrouw die door haar man verlaten is op de dag dat hun kindje geboren wordt. Je wordt meteen vriendinnen met Claire, ik was dan ook zwaar verontwaardigd over de manier waarop James haar probeerde terug te krijgen. Het enige stomme aan dit boek is de ondertitel op de kaft, die slaat helemaal nergens op! Maar dat is mijns inziens het enige minpuntje, dit is dus zeker een fijne Chicklit!

Advertenties