De vrouw die naar Kashgar fietste

20121209-102906.jpg
Dit boek is geschreven door Suzanne Joinson en stond bij ons in de boekenkast omdat Vriendje helemaal in de ban is van fietsen. Helaas is hij minder fan van lezen, en dat is onder andere de reden dat hij dit boek nooit uitgelezen heeft. Nou moet ik eerlijk zeggen dat het boek waarschijnlijk ook niet helemaal is wat hij er van verwacht had, maar daar kom ik later op terug.

Als Frieda terugkomt van een van haar reizen naar verre en onbekende bestemmingen vindt ze een brief van de gemeente. Een oude vrouw is gestorven en de naam van Frieda is opgegeven als enige contactpersoon. Ze moet ervoor zorgen dat de woning van de vrouw binnen een week ontruimt is. Hoewel Frieda de oude vrouw niet gekend heeft, besluit ze toch naar de woning te gaan. Ze vindt veel intrigerende voorwerpen, waaronder een dagboek van een vrouw die op reis was naar Kashgar met de fiets. Frieda raakt in de ban van het dagboek en leest over een missietocht naar Kashgar die als doel heeft de plaatselijke bevolking te bekeren tot het Christendom, maar die totaal anders loopt dan gepland. Uiteindelijk blijkt de overleden vrouw toch dichter bij Frieda te staan dan ze in eerste instantie had gedacht.

In het boek worden delen van het verhaal van Frieda afgewisseld met passages uit het dagboek. Hierdoor krijg je pas vrij laat in het boek door wat die twee verschillende verhalen met elkaar te maken hebben. Er komen veel verschillende personages in het verhaal voor waarvan hun rol eigenlijk niet duidelijk is, dat zorgt ervoor dat het verhaal af en toe een beetje onduidelijk wordt. Het verhaal gaat veel meer over de vrouw dan over de fiets die ze met zich meesleurt op haar reis (een van de redenen dat Vriendje niet verder dan pagina 50 is gekomen). Maar gezien de uitgever ‘The house of books’ is dat niet zo vreemd, daar komen namelijk wel heel veel chicklits vandaan.

Advertenties