De zoetheid van perziken

20130104-144027.jpg
De zoetheid van perziken is het vervolg op ‘Chocolat’ en ‘Rode schoenen’ van Joanne Harris. Ik denk dat veel mensen het verhaal van Chocolat wel kennen door de verfilming met Johnny Depp in de hoofdrol (Ik weet eigenlijk niet meer of ik het een goede verfilming vond, maar met Johnny Depp kan er natuurlijk niet heel veel misgaan).

Vianne Rocher krijgt een brief van een oude vriendin uit het verleden. Hoewel ze zelf niet meer leeft wil ze toch graag dat Vianne weer een bezoek brengt aan Lansquenet-sous-Tannes, waar Vianne acht jaar geleden een chocolaterie begon. Ondanks haar twijfels gaat Vianne samen met haar twee dochters toch weer terug, haar vriendin schrijft namelijk dat er iemand is die haar hulp nodig heeft.
Eenmaal weer in Lansquenet komt Vianne erachter dat er meer is veranderd dan ze in eerste instantie dacht. Er is brand geweest in haar oude chocolaterie, en de alleenstaande gesluierde moeder die er heeft gewoond lijkt voor problemen te zorgen. Is zij degene die Viannes hulp nodig heeft? Of is het een van haar oude vrienden? Onbedoeld komt Vianne terecht in een web van geheimen en een beginnende oorlog tussen twee godsdiensten.

Het is heerlijk om weer terug te gaan naar Lansquenet, het is net of je weer in gesprek komt met oude vrienden die je een lange tijd niet hebt gezien. Hoewel het best een tijd geleden is dat ik de vorige twee boeken gelezen heb, zat ik zo weer in het verhaal. Het is een heerlijk boek en zeker een aanrader als je de vorige twee delen ook kent, al kan het niet helemaal tippen aan het eerste boek. Waarschuwing: net als bij de vorige twee delen krijg je zin in chocolade! (En dat is natuurlijk niet zo handig voor mensen met goede voornemens ;))

Advertenties