Engeleneiland

20130113-155000.jpg
Engeleneiland is geschreven door de Zweedse schrijfster Camilla Läckberg. Het schijnt het achtste deel te zijn in een serie thrillers over politieagent Patrik en zijn vrouw Erica in Fjällbacka, maar het is pas het eerste boek dat ik van Camilla Läckberg heb gelezen.

Ebba en haar man Mårten keren na de dood van hun zoontje Vincent terug naar de Vakantiekolonie op Valö. Ebba heeft de woning geërfd toen haar familie spoorloos verdween en zij op eenjarige leeftijd de enige was die achterbleef. Hoewel ze nooit is teruggegaan naar het noodlottige eiland en niets weet over haar verleden, leek het voor haar en Mårten goed om van omgeving te wisselen. Ze hebben besloten om de Vakantiekolonie op te knappen en er een bed and breakfast van te maken. Echter zodra Ebba weer terug is op het eiland gebeuren er dingen die haar leven in gevaar brengen. Heeft dit te maken met de verdwijning van haar familie, of is er iets anders aan de hand? Agent Patrik ziet zich genoodzaakt om de gebeurtenissen van zoveel jaren geleden mee te nemen in het onderzoek naar de aanslagen op het leven van Ebba. Komen ze er nu eindelijk achter wat er destijds gebeurd is?

Hoewel dit boek dus eigenlijk het achtste deel is in een serie misdaadromans die zich afspelen in Fjällbacka, lijkt het om opzichzelfstaande verhalen te gaan. Tijdens het lezen had ik niet het idee dat ik informatie miste, en het was ook pas nadat ik het boek uit had dat ik erachter kwam dat Camilla Läckberg al meer boeken heeft geschreven over Patrik en Erica. Het is een spannend verhaal met veel verschillende elementen die allemaal op wonderbaarlijke wijze lijken samen te hangen. Vanaf het begin wil je weten wat er met Ebba’s familie is gebeurt en wat alle andere personages daarmee te maken hebben (want in het verhaal komen natuurlijk nog veel meer mensen voor dan in mijn beknopte samenvatting, en bijna al die mensen lijken belangrijk te zijn voor de ontknoping). Door de indeling van het verhaal duurt het soms wel even voordat je doorhebt dat er een wisseling van personages heeft plaatsgevonden, maar daar wen je snel genoeg aan. Kortom: weer een goede misdaadroman uit Zweden!

Advertenties