Miss Match

20130215-192321.jpg
Miss Match, geschreven door Astrid Harrewijn, is na Miss Communicatie het tweede deel in de serie over drie hartsvriendinnen. Waar we in het eerste deel oppervlakkig kennismaken met Lein, leren we haar nu een stuk beter kennen.

Als dank voor het oppassen op haar katten krijgt Lein van haar tante het beproefde afslankrecept Gingibas. Lein wil met dit wondermiddel ook andere vrouwen gaan helpen en besluit het te gaan verkopen. Van een arbeidsmarktkneusje ontwikkelt ze zich tot een snelle zakenvrouw die voor het succes grote concessies moet doen aan haar sociale leven. Alles loopt op rolletjes en Gingibas opent zelfs winkels in het buitenland. Maar wanneer Lein voor een werkbezoek in China is, leert ze op een harde manier dat niet iedereen haar het succes gunt.

Waar het verhaal stopte toen ik de laatste bladzijde van Miss Communicatie omsloeg, daar begon het verhaal weer toen ik Miss Match opendeed. Alleen dan door de ogen van een andere hartsvriendin, en wat een leuke hartsvriendin! Ondanks dat ze het zo druk heeft met haar eigen bedrijf staat ze voor iedereen klaar, zelfs voor de buurvrouw die ze nauwelijks kent. Dit boek maakt deel uit van een fijne feelgoodserie: de boeken zijn hilarisch, herkenbaar, vrouwelijk en met een vleugje spanning. Ik kan niet wachten tot we in het leven van de derde hartsvriendin, Iris, kunnen duiken.

Advertenties