The Woman Who Went to Bed For a Year

20130423-210806.jpg
The Woman Who Went to Bed For A Year is geschreven door Sue Townsend en is een souveniertje van een super leuk werkreisje naar Istanbul. Uiteraard heb ik het boek uitgekozen vanwege de titel, heeft niet iedereen wel eens zo’n moment dat je denk dat je wel een jaar (ok, misschien iets minder lang) zou kunnen slapen?

Op het moment dat de hoogbegaafde tweeling van Eva uit huis gaat om te gaan studeren, beseft Eva dat ze helemaal niks meer hoeft te doen. Ze gaat een half uurtje op bed liggen, maar kan er niet meer uitkomen. Ze besluit alles te laten voor wat het is en om minstens een jaar haar bed niet meer uit te komen. Ze wil die tijd gebruiken om haar gedachten te ordenen. Ze kan alleen naar de badkamer als ze gebruik maakt van The White Pathway, een wit laken dat ze ziet als een verlengde van haar bed. Daarnaast verwacht ze van haar vreemdgaande man, haar vervelende schoonmoeder, neurotische moeder en de op haar verliefde klusjesman/kunstschilder (ze krijgt gewoon een aanbidder terwijl ze alleen maar in bed ligt!) dat ze haar verzorgen.
Na een paar maanden heeft het nieuws over Eva, de vrouw die in bed blijft, zich verspreid over de verschillende media. Vanuit alle windstreken komen mensen die denken dat Eva helderziend is, helende krachten heeft of een engel is. Ze willen allemaal haar hulp, maar voor Eva wordt het allemaal veel te veel.

Het is een hilarisch boek waarin humor met een donker randje de boventoon voert. Net als je denkt dat je Eva een beetje leert kennen, reageert ze anders dan je verwacht. Naast Eva zijn er nog veel andere hilarische karakters. Een heerlijk boek dat je doet inzien dat een jaar lang in bed liggen misschien toch niet zo’n heel goed idee is.

20130423-210958.jpg

Advertenties