Alles ruikt naar chocola

20130516-220816.jpg
Alles ruikt naar chocola is geschreven door Sidney Vollmer. Een schrijver en regisseur die volgens de achterkant van het boek in Utrecht woont en hobby’s heeft. Ik heb dit boek gekocht nadat Astrid Harrewijn, schrijfster van onder andere Miss Communicatie, er iets over twitterde.

Tom is de frontman van The Guilty Pleasures en probeert keihard door te breken met de band. Het jaar dat z’n vader overlijdt, is het jaar van muzikale hoogtepunten en emotionele dieptepunten. Na een goeie stunt mogen ze optreden op Lowlands, maar Tom geeft er zo’n draai aan dat het eindigt in een knallende ruzie met z’n moeder en de overige bandleden. Als zijn moeder dan ook nog dat jaar besluit te trouwen met haar nieuwe via het internet opgeduikelde lover, wordt het Tom allemaal eventjes te veel.

Alles ruikt naar chocola gaat verrassend genoeg bijna niet over chocola. Maar dat mag de pret niet drukken, het is een heerlijk boek waarin alle emoties voorbij komen. Een boek dat precies zo wegleest als ik denk, een klein beetje van de hak op de tak met bijzondere gedachtengangen. Alles ruikt naar chocola is zeker een aanrader.

20130516-220956.jpg

Advertenties