The Witch’s Daughter

20130611-202525.jpg
The Witch’s Daughter is geschreven door Paula Brackston. Ik ben dit boek meerdere keren tegengekomen terwijl ik op Pinterest aan het rondneuzen was. Daarnaast vind in het stiekem heel leuk om te lezen over heksen, vampiers, elfjes en andere magische wezens, en dit boek past precies in dat genre.

Bess verliest haar vader, broertje en zusje aan de Zwarte Dood. Zelf wordt ze ook ziek, maar op wonderbaarlijke wijze overleeft ze het. Wanneer er heksenjagers in het dorp zijn en haar moeder, Anne, wordt beschuldig van hekserij, blijkt dat haar genezing toch nog zo wonderbaarlijk was. De dag voordat Anne wordt opgehangen, laat ze Bess beloven dat ze bij Gideon Masters hulp gaat zoeken. Voor deze hulp betaald Bess echter decennia lang een zware prijs.

The Witch’s Daughter laat je samen met Bess door de tijd reizen, erg leuk om van die verschillende periodes wat in het verhaal terug te lezen. Je kan niet anders dan van Bess houden, die zich ondanks haar eenzaamheid inzet voor haar medemens en altijd het juiste probeert te doen. Een leuk verhaal als je van een tikkeltje fantasy houdt. Een modern sprookje met een held, een slechterik en een beetje liefde.

Advertenties