The perks of being a wallflower

20130616-212408.jpgThe perks of being a wallflower is geschreven door Stephen Chbosky, die overigens ook de screenplay verzorgde voor de verfilming van het boek en daarnaast de director was. Het boek is dus onlangs verfilmd, met onder andere Emma Watson (beter bekend als Hermione in de Harry Potter films).

Charlie’s eerste jaar op high school begint hij als een muurbloempje, maar nadat hij van een van zijn leraren de suggestie heeft gekregen meer te participeren verandert dat. Hij begint om te gaan met Sam en Patrick die laatstejaars zijn. Langzaam transformeert Charlie van muurbloempje in een graag geziene jongen met veel vrienden. Deze persoonlijke ontwikkeling houdt hij nauwkeurig bij in een serie brieven aan een onbekend persoon, waarin hij al zijn gevoelens, angsten en verlangens verwoord.

Charlie’s gedachten gaan razendsnel heen en weer, van de hak op de tak en met verrassende wendingen. Heerlijk om te lezen, omdat ik veel van mezelf in de gedachten en gevoelens van Charlie herken. Dit boek is zeker een aanrader, ook voor de lezers onder ons die niet van dikke boeken houden, want met 232 bladzijden ben je er zo door! Binnenkort maar eens bekijken of de verfilming een beetje recht doet aan het boek.

20130616-212448.jpg

Advertenties