Het meisje met de glazen voeten

20130623-170826.jpg
Het meisje met de glazen voeten is de debuutroman van Ali Shaw. Ik heb dit boek gekocht tijdens een boekenfestijn en dat was voornamelijk vanwege de kaft (jaja beoordeel nooit een boek op haar kaft, maar dat doe ik ook niet, zoals je zo zult lezen ;-)).

Tijdens haar vakantie aan Sint Hauda’s Land ontmoet Ida een man met een fantasierijke verbeelding. Hij verteld over vliegend vee, over een dier dat alles kleurloos met zijn blik en over glazen lichamen die verborgen liggen in het moeras. Wanneer Ida weer thuis is, merkt ze dat er iets vreemds aan de hand is met haar voeten. Langzaam maar zeker komt ze erachter dat het misschien toch niet allemaal verbeelding was wat de man haar vertelde. Ze gaat terug naar het eiland in de hoop dat de man haar kan helpen. In haar zoektocht naar de man en een oplossing voor haar probleem wordt ze verliefd op de verlegen en onhandige fotograaf Midas. Terwijl haar lichaam langzaam veranderd is hij degene die haar er doorheen sleept.

Het meisje met de glazen voeten is een fantasievolle roman met mythische wezens en onwaarschijnlijke gebeurtenissen. Daarnaast zit het verhaal vol onwaarschijnlijke en onbereikbare liefdes. Vooral in de eerste paar hoofdstukken is de omschakeling tussen de verschillende personages lastig, maar wanneer je met iedereen kennis hebt gemaakt leest het boek wat makkelijker. Het is een origineel verhaal, een sprookje zonder happy end.

Advertenties