Eat pray love

20130630-211802.jpg
Eat pray love is geschreven door Elizabeth Gilbert en schijnt een soort van geheime bijbel te zijn voor vrouwen die hun leven willen veranderen. Niet dat dat mijn reden was om het boek te kopen, ik kwam het gewoon tegen en het was goedkoop. Eat pray love is ook verfilmd, met een hoofdrol voor Julia Roberts (heb de verfilming zelf nog niet gezien, over het algemeen ben ik niet zo’n fan van Julia).

Elizabeth is de 30 gepasseerd en woont in een groot huis, met haar man, en ze is bijzonder ongelukkig. Ze besluit een einde te maken aan haar huwelijk. Bijna meteen wordt ze verliefd op David, die ze als haar ware soulmate beschouwd. Maar ook deze relatie houdt geen stand. Liz besluit een sabbatical te nemen en vier maanden te gaan wonen in achtereenvolgens Italië, India en Indonesië. Door in deze landen te verblijven probeert ze de ultieme balans te vinden tussen genot en toewijding en haar leven weer helemaal op de rit te krijgen. In Italië draait alles om eten en het leren van de Italiaanse taal. India draait om meditatie en gebed. In Indonesië wil Liz tenslotte de balans tussen beide (genot en toewijding dus) vinden.

Dit boek is echt heerlijk luchtig geschreven, het is bijna alsof ze het je rechtstreeks verteld onder het genot van een hapje en een glaasje wijn. Vooral het eerste gedeelte, Italië, vond ik geweldig. India en Indonesië waren soms een beetje lang van stof, maar waren soms zo toepasselijk en gaven stof tot nadenken, dus zeker niet vervelend om te lezen. Een verhaal over monkey minds en soulmates, over eten, God en liefde, en vooral een verhaal met heel veel humor. Een bijbel zou ik het niet perse willen noemen, maar wel zeker een must read!

20130630-212427.jpg

20130630-212444.jpg

Advertenties