Ventoux

20130709-213501.jpg
Ventoux is geschreven door de Nederlandse schrijver Bert Wagendorp. Deze roman was een tijdje geleden boek van de maand bij De Wereld Draait Door, en ondanks dat wielrennen een van de hoofdthema’s is (geen onderwerp dat mijn interesse heeft), moest ik ‘m toch lezen.

De vrienden Bart, André, David, Joost en Peter ontmoeten de mooie Laura op een zonnige dag bij het zwembad. Vanaf dat moment is er een klik en wordt Laura opgenomen in de groep. Hoewel alle jongens stiekem verliefd op haar zijn, lijkt Peter de meest bijzondere band met haar op te bouwen. De bijzondere vriendschap tussen deze zes mensen wordt ernstig verstoord door een noodlottige gebeurtenis op Mont Ventoux. Laura verdwijnt spoorloos en de vriendschap tussen de jongens verwaterd. Na dertig jaar komen ze weer bij elkaar om nog een keer de Mont Ventoux te beklimmen, en te bespreken wat er dertig jaar geleden is gebeurd.

Wat een fijn boek! Vooral over vriendschap en over levens die niet lopen zoals gepland. Het wielrennen kabbelt een beetje als achtergrond mee, meer als amateursport dan als topsport. Het boek leest makkelijk weg en zit vol humor, zeker een aanrader!

Advertenties