En uit de bergen kwam de echo

20130720-193909.jpg
En uit de bergen kwam de echo is geschreven door Khaled Hosseini, de schrijver van onder meer De vliegeraar. De vliegeraar is een erg mooi boek, en ik ben dan ook erg blij dat dit nieuwe boek van Khaled Hosseini een van mijn verjaardagscadeaus was.

Op jonge leeftijd verliest Abdullah zijn moeder bij de geboorte van zijn zusje Pari. Abdullah neemt de taak van de verzorging van Pari op zich en er ontstaat een zeer hechte band tussen broer en zus. Wanneer zijn vader hertrouwt en er zware economische tijden aanbreken, wordt Pari noodgedwongen verkocht aan een gezin in Kabul. Abdullah en Pari mogen elkaar niet meer zien en verliezen elkaar uit het oog. Uiteindelijk bouwt Abdullah een leven op in Amerika en Pari groeit op in Parijs. Beiden houden echter hun hele leven het gevoel dat er een belangrijk persoon in hun leven ontbreekt.

Dit boek kent vele verhalen, steeds weer beland je op een zijspoor die op onverwachte wijze verband houdt met het hoofdverhaal. Het boek is heel beeldend geschreven en alle verhaallijnen zijn goed en gedetailleerd uitgewerkt. Het is wel een boek waar je je gedachten bij moet houden en zeker geen luchtig verhaal. Weer een indrukwekkend boek van Khaled Hosseini!

Advertenties