Wachten op woensdag

20130722-213502.jpg
Wachten op woensdag is het derde deel in de Frieda Klein serie van schrijversduo Nicci French. Na Blauwe maandag en Dinsdag is voorbij weer een nieuwe zaak waar Frieda Klein onbedoeld bij betrokken raakt.

Na de heftige afloop van het vorige moordonderzoek moet Frieda rust nemen en wordt haar aangeraden even niet te werken en de tijd te nemen voor haar herstel. Maar Frieda zou Frieda niet zijn als ze toch een paar patiënten blijft ontvangen. Onder hen is een nieuwe patiënt, en hoewel het vooropgezet was en hij geen echte patiënt bleek, heeft hij Frieda wel op een belangrijk spoor gezet. Ondanks dat de politie niet langer van haar diensten gebruik wil maken, blijkt Frieda ook dit keer weer van onschatbare waarde.

Ik heb dit boek in twee dagen uitgelezen, terwijl het toch best een dik boek is. Het verhaal leest makkelijk weg, zoals we van Nicci French gewend zijn. De verhaallijnen in dit boek lijken iets minder verwarrend dan in de vorige twee delen, waardoor het verhaal overzichtelijker is. Ik vind het een goed boek, maar in vergelijking met de vorige twee wel iets minder spannend. Benieuwd naar het volgende deel!

Advertenties