The Secret Diary of Adrian Mole

20130727-085248.jpg
The Secret Diary of Adrian Mole, aged 13 3/4, is geschreven door Sue Townsend. Een schrijfster die je hier al eerder bent tegengekomen bij The Woman Who Went to Bed for a Year. Dit boek heb ik cadeau gekregen van m’n lieve vriendinnetje voor m’n verjaardag, tnx!

Het dagboek van Adrian Mole beslaat iets meer dan een jaar en begint op nieuwjaarsdag, op het moment dat hij 13 3/4 jaar oud is. Gedurende het jaar gebeuren er heel veel grote dingen, hij wordt verliefd en krijgt verkering, hij is tijdelijk onderdeel van een een-ouder gezin en hij besluit dat hij een intellectueel is. Daarnaast wordt hij vrienden met een oude man en krijgt hij twee brieven van de BBC! En dat is maar een kleine greep uit alle gebeurtenissen die Adrian Mole in zijn dagboek beschrijft.

De gebeurtenissen die Adrian beschrijft in dit boek zijn zo heerlijk eerlijk opgeschreven, dat je niet anders kan dan er om lachen. Een soort verhelderende naïviteit waardoor zelfs de iets zwaardere onderwerpen een luchtig tintje krijgen. Kortom een fijn boek, en prima te lezen tussen de bedrijven door.

Advertenties