Revenge wears Prada

20130801-220851.jpg
Revenge wears Prada is het vervolg op The Devil wears Prada van Lauren Weisberger. Het eerste deel is verfilmd met in de hoofdrollen Meryl Streep en Anne Hathaway. Natuurlijk willen we allemaal graag weten hoe het met Andy is afgelopen nadat ze afscheid had genomen van haar leven als assistent van duivel Miranda bij Runway.

Nadat Andy Miranda tijdens fashion week in Parijs in de steek heeft gelaten valt ze in een zwart gat. Niet alleen maakt haar vriendje Alex het uit, ook haar beste vriendin verhuist naar de andere kant van het land, en haar ouders gaan scheiden. Op een onwaarschijnlijke plek komt Andy haar oude collega Emily tegen, die ook voor Miranda werkte en die Andy absoluut niet kon uitstaan. Nu Emily echter ook weg is bij Runway blijkt dat hun gezamenlijke vijand, Miranda, een goede basis biedt voor een hechte vriendschap. Niet alleen worden ze beste vriendinnen, ook zakelijk worden ze partners en beginnen ze een tijdschrift. Maar na ruim tien jaar zorgt Miranda nog steeds voor de nodige nachtmerries bij Andy. Als ze haar dan ook steeds vaker tegen het lijf loopt, blijkt dat de duivel op wraak zint.

Het boek is luchtig geschreven en leest makkelijk weg. In het begin van het boek worden er wel veel en vaak uitgebreide beschrijvingen gedaan van mensen en situaties, die hadden wat beknopter gemogen. Het is geen must read, maar wel leuk om te lezen hoe het Andy is vergaan na Runway.

Advertenties