Voor jou

20130803-195726.jpg
Voor jou is geschreven door Jojo Moyes en is een van de verjaardagscadeautjes die ik later nog via de post heb ontvangen. Een toepasselijke titel voor een cadeautje!

Louisa raakt haar baan kwijt als de eigenaar van de lunchroom besluit de zaak dicht te gooien. Aangezien zij een van de weinige kostwinners is binnen het gezin, moet ze zo snel mogelijk een nieuwe baan vinden. Helaas is er in het kleine stadje waar ze woont niet veel keuze. Met opties als paaldanseres en medewerkster in een kipverwerkingsfabriek is de keuze zeer beperkt. Uiteindelijk neemt ze een tijdelijke baan aan als verzorgster van een jonge man met een dwarslaesie, Will genaamd (de jongeman, niet de dwarslaesie). Will leidde voor zijn ongeluk een interessant en hectisch leven, waarin hij veel werkte en reisde. Nu hij in een rolstoel zit en niets meer zelf kan, zit hij in een depressie en is hij langzaam veranderd in een nare chagrijnige man. Louisa weet hem een beetje te ontdooien en begint zelfs gevoelens voor hem te ontwikkelen. Maar al snel komt ze erachter waarom ze maar een tijdelijke aanstelling heeft, en probeert ze er alles aan te doen om dat te voorkomen.

Een bijzonder liefdesverhaal dat makkelijk wegleest en een controversieel thema bespreekt. Het is een verhaal dat je pakt en wat het moeilijk maakt om het boek weg te leggen. Als je van chicklits houdt met een iets diepgaander verhaal is dit zeker een aanrader!

Advertenties