Oorlogskind

20130810-180827.jpg
Oorlogskind van Camilla Läckberg is weer een ander verhaal waarin schrijfster Erica en politieagent Patrik de hoofdrol spelen. Na het laatste boek dat ik van deze Zweedse schrijfster heb gelezen, Engeleneiland, was ik benieuwd of een ander verhaal met deze personages net zo goed te lezen zou zijn.

Nadat Erica een jaar lang volledig de zorg van dochter Maja op zich heeft genomen terwijl Patrik fulltime werkte, is het nu tijd om de rollen om te draaien. Erica probeert haar nieuwe boek vorm te geven, maar ze wordt steeds afgeleid door oude dagboeken van haar moeder. Iets daarin knaagt aan haar, hoe komt het dat de moeder die in de dagboeken naar voren komt zo anders is dan de moeder die ze haar hele leven kende. Wanneer twee kwajongens bij een inbraak op een lijk stuiten, blijkt dat Erica’s moeder en de overleden man meer met elkaar gemeen hebben dan Erica ooit voor mogelijk had gehouden. Tijdens het moordonderzoek, waar Patrik ondanks zijn ouderschapsverlof nog regelmatig bij betrokken wordt, komen er gebeurtenissen aan het licht die zestig jaar geleden in de doofpot zijn gestopt. Gebeurtenissen die zich afspeelden tijdens de Tweede Wereldoorlog en die grote invloed hebben op het leven van Erica.

Weer een spannend verhaal van de hand van Camilla Läckberg, met een plot dat je grijpt en waarvan je de uitkomst in het begin onmogelijk kan raden. Enige minpuntje vind ik de overschakeling op de verhaallijnen van de verschillende personages. Soms is het niet helemaal duidelijk dat je overgaat op een andere verhaallijn en bij welk personage die dan hoort. Verder een spannend boek dat goed te lezen is.

Advertenties