Muren van glas – De ontmoeting

20130811-141732.jpg
Muren van glas – De ontmoeting is geschreven door Esther Verhoef onder de pseudoniem Marique Maas. Het wordt verkocht als het Nederlandse antwoord of Vijftig tinten. Hoewel Nederlandse schrijvers niet perse hoeven te bewijzen dat ze erotisch getinte boeken kunnen schrijven, te denken aan onder andere Turks Fruit en de boeken van Heleen van Royen en Giphart, was ik toch nieuwsgierig naar dit zogenoemde antwoord.

Nadine is mede-eigenaar van een cateringbedrijfje in Brabant. Wanneer ze voor een klus naar een beurs in Amsterdam moet, loopt ze de beroemde en rijke Daniel Holland tegen het lijf. Na deze eerste ontmoeting blijft Daniel aansturen op meer ontmoetingen. En hoewel Nadine niet begrijpt wat hij in haar ziet, smacht ze naar zijn aanrakingen en verlegt ze al haar grenzen als hij dat van haar vraagt. Als Daniel er echter vanuit gaat dat de de kerst met hem doorbrengt, voelt Nadine voor het eerst de noodzaak om nee te zeggen.

Dit boek voldoet aan alle richtlijnen die voor dit genre gelden, en die geschept zijn door Vijftig tinten. Jong en redelijk onervaren meisje ontmoet beroemde, knappe, vrijgezelle, rijke man en haar hele wereld wordt op z’n kop gezet. Het boek leest heel makkelijk weg, maar eigenlijk gebeurt er niet heel veel in. Al doet het einde vermoeden dat er in een volgend deel (dat in september van dit jaar zal verschijnen) iets meer diepgang in het verhaal komt. Geen intellectueel uitdagend verhaal, maar zeker niet vervelend om te lezen.

Advertenties