The Ocean af the End of the Lane

20130820-172826.jpg
Vakantie! En er zijn op dit moment maar weinig dingen beter dan in de zon te liggen, met een boek, aan het Gardameer! The Ocean at the End of the Lane, geschreven door Neil Gaiman, zal in mijn gedachten altijd met deze vakantie verbonden zijn.

De hoofdpersoon, waarvan ik me net bedenk dat hij ons zijn naam helemaal niet heeft verteld, is nog maar zeven als hij het grootste avontuur van zijn leven aangaat. Het begint allemaal als er iemand zelfmoord pleegt in de auto van het gezin. Dat is het moment dat hij Lettie, haar moeder en haar grootmoeder ontmoet. Samen met Lettie gaat hij mee naar de vijver in hun achtertuin, maar Lettie beweert dat het niet een vijver is maar een oceaan. Vanaf dat moment leeft de hoofdpersoon in een wereld vol rare monsters en onwaarschijnlijke gebeurtenissen.

Het verhaal is eigenlijk een raar soort sprookje. Een soort verhaaltje-voor-het-slapengaan, alleen dan anders. Een verhaal waarbij je je inleeft in de hoofdpersoon, en eigenlijk stiekem ook weer een beetje kind wordt. En wees nou eerlijk, willen we soms niet allemaal weer eventjes kind zijn… Nu maar eens een duik nemen in de ‘oceaan’ die hier aan het eind van het paadje ligt ;)

Advertenties