Nacht in Parijs

20130831-202946.jpg

Michael Berg is de schrijver van de literaire thriller Nacht in Parijs. Mijn voorliefde voor alles wat met Parijs te maken heeft zal jullie waarschijnlijk niet ontgaan zijn, dus de keuze voor dit boek is ook niet heel verrassend.

Chantal Zwart is freelance journaliste in Parijs. Als ze op een avond gebeld wordt door haar oud-studiegenootje uit Nederland, ruikt ze een verhaal. Naomi is geheel in paniek, het blijkt dat de man met wie ze had willen vreemdgaan net voor de daad door een hartaanval is overleden. In ruil voor het verhaal beloofd Chantal dat ze de identiteit van Naomi niet zal onthullen. Als de overleden man een belangrijke en omstreden Frans politicus blijkt te zijn, wordt dit een verhaal waarbij Chantal en alle andere betrokkenen moeten vrezen voor hun leven.

Het verhaal is redelijk chaotisch door de verschillende verhaallijnen en de mogelijke verdachten. Het duurt dan ook even voordat je er helemaal inzit, maar als dat eenmaal zover is dan wil je zeker de afloop weten. Het is een actueel verhaal met veel aandacht voor heersende politieke opvattingen. Wel aardig, maar niet perse een boek dat je gelezen moet hebben.

Advertenties