Dagboek van een beschermengel

20130907-125421.jpg
Woehoe 2 halen 1 betalen actie, en ‘Dagboek van een beschermengel’ van Carolyn Jess-Cooke is een van de boeken die ik heb meegenomen. Een boek dat volgens de flaptekst past in de traditie van onder andere De wijde hemel van Alice Sebold, en dat boek is zeer een aanrader.

Na haar dood wordt Margot teruggestuurd naar aarde om haar leven nogmaals te beleven. Ditmaal echter als haar eigen beschermengel. Ze is erbij als ze geboren wordt, en ziet voor het eerst haar eigen ouders. Ze is er ook bij als ze opnieuw in dat vreselijke kindertehuis terecht komt, en als ze daar eindelijk uit weet te ontsnappen. Als beschermengel moet ze toezien hoe ze alle verkeerde keuzes opnieuw maakt, en hoe de mensen die ze lief heeft daaronder gebukt gaan. Ondertussen lukt het haar echter ook om een paar kleine dingen in haar eigen leven aan te passen, een paar puzzelstukjes net iets anders neer te leggen. Hierdoor verloopt het laatste gedeelte van haar leven net iets anders dan toen ze het zelf leefde. Helaas leidt deze route tot hetzelfde noodlottige lot.

Een supermooi verhaal, kan er niet minder van maken. Inderdaad in de traditie van De wijde hemel. Het is een boek waarin je aan het denken wordt gezet over de keuzes die je maakt en de gevolgen daarvan voor jezelf en andere mensen. Maar ook een verhaal waaruit blijkt dat sommige gebeurtenissen nou eenmaal moeten plaatsvinden. Ik kon me helemaal inleven in de hoofdpersoon en in haar frustratie omdat ze de loop van de gebeurtenissen niet altijd kon aanpassen. Dit boek is zeker een must read!

Advertenties