Nachtfilm

20130915-200230.jpg
Nachtfilm is een roman, geschreven door Marisha Pessl. Het boek is apart in z’n opzet, vergeleken met andere romans, en dat is de reden dat ik het gekocht heb. In het boek, dat over het onderzoek van onderzoeksjournalist Scott gaat, wordt het verhaal afgewisseld door krantenknipsels, foto’s en print screens van online artikelen.

Onderzoeksjournalist Scott McGrath heeft altijd al een interesse gehad in regisseur Cordova. Een mythische man die bekend staat om zijn sinistere films, die de laatste jaren alleen nog in het illegale circuit worden vertoond. Wanneer bekend wordt dat de 24 jarige dochter van Cordova, Ashley, zelfmoord heeft gepleegd, besluit Scott dat hier meer aan de hand moet zijn. Samen met twee assistenten duikt hij in de duistere wereld van Cordova, ze worden meegezogen in een wereld vol angst en zwarte magie, en vol onverklaarbare gebeurtenissen. Aan de hand van Cordova’s black tapes en informatie uit het geheime online netwerk Black boards denken ze steeds meer van het mysterie Cardova te ontrafelen. Maar zoals verwacht is niets wat het lijkt, en lijkt als een duistere illusie.

Een bijzonder verhaal dat je meezuigt in een onaangenaam duistere wereld. In het begin trok het verhaal me nog niet echt, maar hoe verder het onderzoek vorderde hoe dieper je erin wordt getrokken. Door de opzet van het boek raak je op de een of andere manier dieper in het verhaal, en moet je gewoon weten hoe het afloopt. Door de mannelijke hoofdpersoon en de schrijfstijl had ik het idee dat het boek door een man is geschreven, maar zoals uit de naam en de achterkant van het boek blijkt, is dit niet het geval. Voor mij een teken dat de hoofdpersoon als personage goed is uitgewerkt. Zeker een must read!

Advertenties