Onvoltooid verhaal

20130917-153410.jpg
Onvoltooid verhaal is de nieuwste roman van Tatiana de Rosnay, onder andere bekend van de bestseller Haar naam was Sarah en andere bijzondere verhalen. Tot nu toe heb ik al haar boeken gelezen, dus deze kon ook zeker niet ontbreken.

Nicolas Kolt is na zijn debuutroman ‘De Envelop’ een beroemd schrijver geworden. Nadat de verfilming van het boek ook nog een Oscar heeft opgeleverd kwam er geen einde meer aan zijn succes. Terwijl hij eigenlijk met zijn nieuwe boek bezig moet zijn, is hij vooral heel druk met netwerken en contact met zijn fans onderhouden via verschillende sociale media. Hij besluit er een paar dagen tussenuit te gaan met zijn vriendin. Ergens aan de Italiaanse kust nemen ze een kamer in een belachelijke luxe hotel, speciaal voor de ‘happy few’. Maar in plaats van een lekker relaxed verblijf, wordt de wereld van Nicolas zowel zakelijk als privé helemaal op z’n kop gezet.

Een verhaal over een schrijver bij wie de roem een beetje naar z’n hoofd is gestegen, is natuurlijk niet nieuw. Maar de opzet van dit boek, de link tussen de schrijver en wat hij geschreven heeft, maakt dit boek toch zeker de moeite waard. Dit is typisch zo’n boek waarbij de laatste bladzijde veel te snel komt, en je heel graag zou willen dat het boek nog ietsjes dikker was. Door de verrassende gebeurtenis aan het einde en het kleine beetje hoop dat daar voor de schrijver (de fictieve schrijver Nicolas, niet Tatiana de Rosnay) uit voortvloeit, ben ik heel nieuwsgierig geworden naar wat er verder gebeurt. Helaas is dat iets waar we zelf over zullen moeten fantaseren.

Advertenties