The expats

20131006-123106.jpg
Wat doe je als je op visite bent en iedereen kijkt voetbal… Juist! Dan ga je (nou ja ik dan) een boek lezen. Helaas had ik mijn eigen boek net uit, dus een boek geleend uit de boekenkast bij paps. The expats is het boek dat me werd aangeraden, het is geschreven door Chris Pavone.

Wanneer Kates man een lucratieve baan aangeboden krijgt in Luxemburg, besluit haar gezin om deze kans met beide handen aan te grijpen. Ze emigreren van Amerika naar Europa om daar hun leven op te bouwen in de expat-community. Voor Kate is het erg wennen om nu full-time moeder te zijn. Na haar spannende baan in Amerika te hebben opgezegd, merkt ze dat ze zich snel verveelt. Is het deze verveling die ervoor zorgt dat ze haar nieuwe expat vrienden ervan verdenkt zich anders voor te doen dan ze zijn? Of is er echt meer aan de hand? En wat is eigenlijk die nieuwe lucratieve baan van haar man? Ziet ze spoken, of is er echt meer aan de hand? Al snel merkt Kate dat ze terugvalt in haar oude gedrag, en hoewel ze had beloofd haar eigen man nooit meer diepgaand te onderzoeken, lijkt het alsof ze nu geen andere keus heeft.

Wat een heerlijk boek, vol spanning en met precies genoeg humor. Een boek waarbij je tot op het laatst niet precies weet hoe de vork in de steel zit, wat er zeker voor zorgt dat je het boek niet makkelijk kunt wegleggen. Een echte aanrader! Is die voetbal toch nog ergens goed voor geweest ;-)

Advertenties