De andere helft leeft

20131012-093952.jpg
Sophie Hannah is de schrijfster van de literaire thriller ‘De andere helft leeft’. Volgens de lovende kritieken die afgedrukt staan op de kaft van dit boek, behoort Sophie Hannah tot een van de grote schrijvers binnen dit genre. En het boek was nog in de uitverkoop ook ;)

Na een traumatische ervaring probeert Ruth Bussey haar leven weer op te bouwen. Ze verhuist en vindt een baantje bij Aiden Seed als lijstenmaker. Niet alleen werken ze samen, al snel hebben ze ook een romantische relatie. Maar dan doet Aiden een bekentenis die Ruth in verwarring brengt. Vanaf dat moment is alles anders. Aiden beweert iemand vermoord te hebben, maar de vrouw die hij heeft vermoord leeft nog. Een raar verhaal, maar niemand kan Aiden er van overtuigen dat Mary Trelease nog leeft. Vanaf dan raken alle betrokkenen verwikkeld in een ingewikkeld moordonderzoek.

Een spannend boek, waarbij tot de laatste paar pagina’s het plot goed verborgen blijft. Je wordt meerdere keren op het verkeerde been gezet, en het is bijzonder moeilijk om dit boek weg te leggen. Een verhaal over kunst, obsessie, moord en trauma’s. Zeker het lezen waard.

Advertenties