Wintermeisjes

20131026-100024.jpg
Oh ooh uitverkoop in de boekwinkel! Onder andere het boek Wintermeisjes van Laurie Halse Anderson gekocht. Eigenlijk een boek waarvan ik in eerste instantie denk dat het niet wat kan zijn, want het heeft veel te grote letters en is veel te dun! Maar ik heb het toch het voordeel van de twijfel gegeven.

Lia woont bij haar vader, stiefmoeder en stiefzusje in huis. Na haar opname in de kliniek heeft ze besloten dat ze niet meer bij haar moeder wil wonen. Haar vader en zijn nieuwe gezin hebben hiermee ingestemd, in de hoop dat een gestructureerd gezinsleven een positieve invloed heeft op haar eetstoornis. Wanneer Lia echter te horen krijgt dat het meisje dat jarenlang haar beste vriendin was, dood is gevonden in een motelkamer, gaat het snel bergafwaarts met haar.

Een intrigerend verhaal dat je meeneemt in de wereld van eten en calorieën tellen. Tijdens het lezen heb je de hele tijd het idee dat het gewoon niet goed kan aflopen met Lia, en wil je niks liever dan haar helpen. Het boek is op een bijzondere wijze geschreven, de manier van doorhalen van woorden geeft een goed beeld van de tegenstrijdige gedachten die Lia heeft. Ik ben blij dat ik dit boek het voordeel van de twijfel heb gegeven. Een verhaal dat je aan het denken zet en dat je zeker bijblijft.

Advertenties