An Abundance of Katherines

20131205-201307.jpg
An Abundance of Katherines is geschreven door John Green. Eigenlijk is de enige reden dat ik dit boek ben gaan lezen dat ik de naam Katherine zo leuk vind (op z’n Engels dan). Schijnbaar heb ik dat gemeen met het hoofdpersonage.

Colin Singleton is een wonderkind die al zijn hele leven bezig is met leren en slimmer worden. Wanneer hij net is afgestudeerd, bedenkt hij dat hij wel goed is in leren, maar dat hij geen genie is en zelf geen geniale ontdekkingen zal doen. Totdat hij voor de negentiende keer gedumpt wordt door een Katherine. Samen met zijn enige vriend Hassan gaat hij op een roadtrip en komt hij op het idee van de Theorem. Een wiskundige formule om de relatie tussen dumpers en gedumpters te beschrijven, gebaseerd op de negentien relaties van Colin met een Katherine. Als hij eindelijk het Eureka moment heeft en de Theorem kan afmaken, blijkt dat hij misschien toch zelf ook wel tot geniale ontdekkingen in staat is.

Wat een heerlijk hilarisch en luchtig boek. Zo grappig en vol met fantastische onnuttige weetjes. Zelfs de appendix met de wiskundige uitleg van de Theorem is de moeite van het lezen waard. Zeker een must read!

Advertenties