Not Wanted on the Voyage

20140205-215329.jpg
Een verrassing toen ik een week of twee geleden thuis kwam van werk, een pakketje! En dat terwijl ik helemaal niets besteld had. Er bleek ook nog eens een boek en een kerstkaart in te zitten! Jeuj! Het boek ‘Not Wanted on the Voyage’, geschreven door Timothy Findley, is door Libby Letters vanuit Canada naar mij opgestuurd. Ze houdt een blog bij over de brieven die ze naar andere lezers stuurt via (bieb)boeken. Erg leuk! Haar blog kun je vinden op bookjacketletters.wordpress.com en is zeker de moeite waar om een keertje te bekijken.

Mottyl is de oude kat van Mrs. Noyes, en dat is de vrouw van Noah. Mottyl maakt van dichtbij mee hoe de wereld en al haar bewoners dreigen te verdrinken tijdens de grote vloedgolf. Noah heeft van Yaweh de opdracht gekregen om een ark te bouwen en hierop van alle dieren een mannetje en een vrouwtje te verzamelen. In ruil hiervoor zouden Noah, zijn vrouw, zijn zonen en de vrouwen van zijn zonen overleven.

Zo omschreven klinkt het best wel als het standaard verhaal van de ark van Noah, naar niets is minder waar! Het verhaal wordt interessant gemaakt door de bijzondere karakters van de personages. Door schapen die zingen, mannelijke engelen die zich voordoen als een vrouw en goden die overlijden. Het is een apart en soms een beetje duister sprookje…
Het is de bedoeling dat dit boek niet zielig in een boekenkast verdwijnt, maar haar reis over de wereld verder gaat afleggen! Als je dit boek ook graag wil lezen, geef me dan even een seintje en misschien komt het jouw kant op! (Het is wel in het Engels).

20140205-215436.jpg

Advertenties