Zo Zuidas

20140220-203350.jpg
Eens iets anders dan de standaard boeken die ik normaal lees. Zo Zuidas is een soort van grappig handboek/zelfhulpboek voor mensen die onderaan de carrièreladder staan en die carrièreladder willen gaan beklimmen in de Amsterdamse Zuidas. Het boek is geschreven door drie jonge dames uit de advocatuur en het bankwezen.

In dit boek lees je tips and tricks en de do’s and don’ts van het kantoorleven. De karakteristieke personages die je kan tegenkomen in de zogenoemde kantoorjungle worden heerlijk herkenbaar beschreven en de anekdotes zijn soms echt hilarisch.

Hoewel ik toch een ander soort boek had verwacht, iets meer verhalend, is dit boek toch best goed te doen. Ik geloof zelfs dat dit het eerste boek in dit genre is dat ik ook daadwerkelijk heb uitgelezen. Zeker als je aan het begin van je carrière staat, is dit best wel een nuttig (en leuk) boek om eens te lezen. En het boek is niet alleen van toepassing op de Amsterdamse Zuidas, het is herkenbaar voor het gemiddelde kantoor waar mensen werken.

Advertenties