Een mooie jonge vrouw

20140315-171331.jpg
Het is weer boekenweek! Mijn favo week in het jaar ;-). Het thema van deze 79ste boekenweek is ‘ondertussen ergens anders’. Een goed thema als je het mij vraagt, want als je een boek leest ben je ook eigenlijk stiekem ergens anders. Het boekenweekgeschenk van dit jaar is geschreven door Tommy Wieringa.

De eeuwige vrijgezel, de veertigjarige Edward, begint een relatie met de veel jongere Ruth. In eerste instantie overheerst bij Edward het gevoel van overwinning, hij heeft het voor elkaar gekregen een veel jongere vrouw aan de haak te slaan. Maar na verloop van tijd blijkt het leeftijdsverschil in het teken te staan van verval. In plaats van dat zij hem jong houdt, lijkt het alsof zij haar gedrag naar zijn leeftijd aanpast. Na de geboorte van hun zoontje lijken ze een weg te zijn ingeslagen waar ze niet meer vanaf kunnen komen.

Ik vind het altijd zo mooi dat die kleine boekjes (de boekenweekgeschenken) zo’n volledig en compleet verhaal bevatten. Een bijzonder verhaal die je een andere kijk geeft op liefde, leeftijd en pijn.

Advertenties