Slaap

20140325-210740.jpg
Slaap is geschreven door Lars Kepler, pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril. Het is de vierde thriller over Joona Linna, en de tweede die ik gelezen heb. Na het boek Getuige wilde ik meer bloedstollende spanning!

Wanneer de lang vermiste en doodverklaarde Mikael na 13 jaar plotseling opduikt, staat iedereen voor een raadsel. Hoe heeft seriemoordenaar Jurek Walter hem zolang in gevangenschap kunnen houden, terwijl hij zelf op de zwaarbeveiligde en geïsoleerde afdeling van een psychiatrische inrichting verblijft? Het kan niet anders dan dat hij een handlanger heeft gehad. Als Mikael vervolgens verteld dat zijn zusje Felicia al die tijd bij hem opgesloten heeft gezeten en nog gevangen wordt gehouden, start een grootschalig onderzoek met een gevaarlijke en topgeheime undercoveractie. Wie is de handlanger, en zijn ze op tijd om Felicia te redden?

Dit was weer een super spannend en een gigantisch slaapverstorend boek. Een boek waarbij je verder moet lezen, maar dat eigenlijk ook niet wilt omdat je weet dat er over een paar bladzijde weer een verschrikkelijke ontdekking wordt gedaan. En net als je denkt dat het goed afloopt… een cliffhanger, uiteraard! Zeker de moeite waard als je van thrillers houdt, een aanrader! En nu maar weer op zoek naar een iets luchtiger verhaal, beter voor de nachtrust ;-).

Advertenties