The Optimist’s Daughter

20140407-210902.jpg
Een tijdje geleden had ik het al over een aantal boeken die werden aangeraden door John Green (schrijver van o.a. The fault in our stars). Het eerste boek dat ik las van dit lijstje was Thirsty, en dat was een beetje een tegenvaller. Nu is ‘The Optimist’s Daughter’ van Eudora Welty aan de beurt.

Judge McKelva wordt beschouwd als een solide, rechtvaardige en optimistische man. Wanneer hij in het ziekenhuis beland, wordt zijn dochter Laurel meegenomen op en trip down memory lane. Ze krijgt te maken met de veel jongere nieuwe echtgenote van haar vader en komt er weer opnieuw achter waarom ze haar niet mocht. Na het overlijden van haar vader brengt Laurel nog een paar dagen door in het ouderlijk huis, ze komt erachter hoe de verhoudingen tussen haar ouders echt waren en beseft dat haar vader toch misschien niet altijd was zo als zij hem aanschouwde.

Het boek is zeker beter dan Thirsty, maar wat mij betreft niet perse een must read. Het boek is goed te lezen, maar af en toe wel een beetje saai.

Advertenties