To kill a mockingbird

20140421-214822.jpg
Het is weer tijd voor een klassieker! Dit keer To kill a mockingbird van Harper Lee, uitgekomen in 1960 en ook verfilmd (al heb ik de film nog niet gezien).

Scout Finch groeit samen met haar broer Jem en haar alleenstaande vader Atticus op. Ze heeft een aardig onbezorgde jeugd totdat Atticus als advocaat van de negroïde Tom wordt aangesteld. Tom wordt ervan beschuldig een blank meisje te hebben mishandeld en misbruikt. Uit de getuigenissen blijkt echter dat het niet zo is, maar het woord van de blanke man weegt in de tijd van Scout zwaarder dan die van Tom. Hoewel de blanke man in het gelijk wordt gesteld, heeft hij heftige wrokgevoelens tegen Atticus. Hierdoor wordt het leven van Scout en Jem voor een tijdje iets minder onbezorgd, zal de rust nog weer terugkeren?

Ik moest er eerst even inkomen, maar naar mate het verhaal vorderde kreeg het me meer in z’n greep. Een indrukwekkend verhaal over normen en waarden van mensen, en over hoe open en meegaand kinderen zijn. Terecht een klassieker!

20140421-215000.jpg
Trouwens, mijn boekenkast is nu een regenboog, jeuj!

Advertenties