Donderdags kinderen

20140427-200613.jpg
Het nieuwste boek van Nicci French in de Frieda Klein serie is uit! Ik moet zeggen dat het me een beetje ontgaan was dat er alweer een nieuwe was, maar inmiddels toch gelezen. In navolging van Blauwe maandag, Dinsdag is voorbij en Wachten op woensdag is Donderdags kinderen het vierde boek in de spannende Frieda Klein serie.

Op een dag wordt Frieda Klein gedwongen om weer terug te denken aan haar eigen jeugd. Een oud klasgenootje neemt contact met haar op omdat ze zich zorgen maakt over haar dochter. Ze wil graag dat Frieda als therapeute het gesprek met haar aangaat. Wat het meisje haar echter verteld zorgt ervoor dat Frieda teruggegooid wordt naar haar eigen verleden. Het verleden waar ze nooit met iemand over gesproken heeft en dat zich nu weer lijkt te herhalen. Daarnaast is er nog de kwestie Dean, zou hij haar ooit met rust laten?

Wederom een spannende thriller van het schrijversduo Nicci French. We krijgen weer iets meer te zien van de mysterieuze vrouw Frieda Klein. Hoewel het weer een goed geschreven verhaal is, met voldoende spanning waar je maar in door blijft lezen, is het soms toch wel een beetje vergezocht. Frieda Klein wordt in elk boek meer neergezet als een power vrouw die alles aankan, nergens over in zit en het altijd bij het recht eind heeft. Af en toe zou je willen dat ze haar iets menselijker maken… Niettemin kijk ik zeker weer uit naar het volgende deel, dat is vast iets met vrijdag ;-).

Advertenties