Later

20140703-214159-78119889.jpg
Van de schrijfster van Zusje, Rosamund Lupton, heb ik nu ook het boek Later gelezen. Zusje had veel indruk op me gemaakt, en ik hoopte dat dit boek enigszins vergelijkbaar zou zijn.

Tijdens de sportdag van Adam is zijn zus Jenny verantwoordelijk voor de EHBO-post in de school. Terwijl bijna alle leerlingen en docenten zich op het sportveld bevinden, breekt er in de school een grote brand uit. Grace rent het brandende gebouw in omdat ze weet dat haar dochter Jenny nog in het gebouw is. Zowel Jenny als Grace raken zwaar gewond tijdens de brand en liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Al snel komt de politie erachter dat de brand aangestoken is. Terwijl Jenny en Grace vechten voor hun leven, wordt hun achtjarige broertje/zoontje Adam beschuldigd van brandstichting door een anonieme getuige. Maar wie is echt de schuldige, en wat is het motief van de brandstichter geweest?

Een bijzonder indrukwekkend verhaal en op zeer bijzondere wijze verteld. Hartverscheurend en belachelijk spannend! En meer ga ik er niet over verklappen, je moet het gewoon zelf gaan lezen. Net als Zusje zeker een aanrader!

Advertenties