Looking for Alaska

20140712-094703-35223372.jpg
Looking for Alaska is geschreven door John Green. Een van mijn favo auteurs, en ook de schrijver van onder andere The fault in our stars, An Abundance of Katherines en Paper Towns .

Miles vindt zijn leven saai en betekenisloos. Hij besluit naar een andere school te gaan, op zoek naar ‘The Great Perhaps’. Eenmaal daar wordt hij vrienden met zijn kamergenoot The Colonel en ontmoet hij de mooie, mysterieuze en wispelturige Alaska. Al tijdens zijn eerste nacht op de campus raakt hij verstrikt in een strijd tussen de verschillende studentengroepen, tussen de rijke Weekday Worriors en de overige minder rijke studenten. Samen met Alaska, the Colonel, Takumi en Lana bedenkt hij de ene ‘prank’ na de andere, en roken en drinken ze zich in aardig wat problemen. Dan slaat op een avond het noodlot toe, Alaska raakt betrokken bij een noodlottig ongeval. Miles en the Colonel proberen te achterhalen wat er gebeurd is, was het een ongeluk of zelfmoord?

John Green heeft me weer aan het huilen gemaakt, en aan het lachen! Weer een heel mooi verhaal van zijn hand en zeker een aanrader! Maar als ik een top vier zou moeten maken van de boeken die ik van hem gelezen heb, dan zou dit boek op nummer drie komen; achter The fault in our stars en An Abundance of Katherines en voor Paper Towns.

Advertenties