Dansen in de hemel

20140803-183336-66816426.jpg
Vakantie! Naast al het wandelen en fietsen en verkennen van de Loire-streek in Frankrijk ook de perfecte gelegenheid om een deel van mijn to-read stapel weg te werken. In een hele hoge hotelkamer in Orléans heb ik net Dansen in de hemel van Michael Pilarczyk uitgelezen.

Mishka Kamadev heeft als jonge jongen maar één streven, rijk en beroemd worden. En dan nog het liefst als DJ. Wonder boven wonder weet hij te slagen als DJ, hij belandt op allerlei feesten en leidt een glamourbestaan, op een van die feesten wordt hij smoorverliefd op de beeldschone Lisa. En gelukkig voor hem ziet zij hem ook wel zitten. Na zijn huwelijksaanzoek heeft Lisa echter wel een vervelende mededeling, ze is ongeneeslijk ziek en heeft geen hoge levensverwachting. Na een aantal jaren gelukkig getrouwd te zijn komt het onheil op hun pad, niet alleen begint Lisa’s ziekte zich kenbaar te maken, ook financieel is het gezin niet meer zo heel gezond.

De schrijver van het boek, Michael Pilarczyk, is bekend van onder andere Radio 538, Veronica, TMF en RTL4. Het is dan ook niet heel verwonderlijk dat zijn boek zich in de mediawereld afspeelt. Een origineel verhaal met een droevig tintje. Een goed vakantieboek, maar wat mij betreft niet perse een mustread.

En nu ga ik weer verder vakantie vieren! Na een fietstocht van 60km (met de nodige niveauverschillen) kijken of onze benen ons nog naar een restaurantje willen brengen vanavond ;-)

Advertenties