The Untelling

20140807-153338-56018827.jpg
Inmiddels verblijven we alweer in het derde hotel, dit keer in Fontevraud l’Abbaye (en in dit hotel hebben ze echt het allerlekkerste toetje ooit). We hebben al acht kastelen bezocht en ons verdiept in de soap van alle Franse koningen en hun vrouwen en minnaressen. We zijn onder andere naar Château d’Ussé geweest, dit kasteel was de inspiratiebron voor het verhaal van Doornroosje. Daarnaast hebben we zelf ook de nodige inspiratie opgedaan bij Château Villandry (naast ons vorige hotel), alleen dan voor onze toekomstige moestuin. En ik heb tijd gevonden om het derde boek van deze vakantie uit te lezen, The Untelling van Tayari Jones.

Op jonge leeftijd verliest Aria tijdens een auto-ongeluk haar vader en haar jongere zusje. Gelukkig blijven de overige inzittenden (Aria zelf, haar moeder en haar oudere zus) ongedeerd. Het ongeluk heeft echter zoveel impact op het gezinsleven dat Aria nooit meer echt een band opbouwt met haar moeder en zus. Inmiddels is ze 25 jaar, heeft ze een baan, wat ze samen met haar beste vriendin en heeft ze een vriendje. Alles wijst erop dat Aria eindelijk het normale leven heeft dat ze graag wil. Totdat ze denkt dat ze zwanger is…

Een bijzonder verhaal over een jonge vrouw die de nodige portie drama te verwerken krijgt. Er zit veel diepgang ik het verhaal en genoeg emotionele momentjes, maar door de luchtige schrijfstijl is het heel goed te doen. De verspringen in de tijd door de flashbacks maken het soms een beetje ingewikkeld, maar dat is altijd van korte duur en voor je het weet pak je de draad weer op.

20140807-153423-56063125.jpgChâteau d’Ussé, het kasteel van Doornroosje, als je daar loopt is het bijna alsof je zelf in het sprookje zit.

20140807-153551-56151797.jpgDe uitgebreide moestuin van Château Villandry, veel inspiratie opgedaan!

Advertenties