Het Rosie Effect

IMG_2612.JPG
Het is lang geleden dat ik twee boeken heb uitgelezen op een dag. Maar een boek als Het Rosie Effect van Graeme Simsion, het vervolg op Het Rosie Project, maakte dat ook niet heel moeilijk.

Na hun bruiloft zijn Don en Rosie van Australië verhuisd naar New York. Hun relatie gaat perfect, tot de dag van Het Sinaasappelsap Incident. Ze zijn in verwachting van hun eerste kind, en dit komt als een totale schok voor Don, die het liefst alles volgens planning en schema doet. Hoewel de zwangerschap voorspoedig verloopt, heeft Bud (Baby under development) een groot effect op de relatie van Don en Rosie, en niet positief. Allebei hebben ze twijfels over de geschiktheid van Don als vader. Weet Don die twijfels weg te nemen op zijn onconventionele manier en zijn huwelijk te redden?

Mijn commentaar op Shopaholic naar de sterren was dat ik niet zo goed tegen voorspelbare ongemakkelijkheid kan. Natuurlijk is Don ook een personage die zich regelmatig in ongemakkelijke en gênante situaties bevindt, maar dat is heel anders. Bij Don is het eigenlijk wel schattig, en grappig! Wederom een hilarische roman en een waardig vervolg op Het Rosie Project, aanrader!

Advertenties