Een middag aan zee

IMG_2810.JPG
Nog niet zo heel lang geleden kwam Vriendje thuis met ‘Een middag aan zee’ van Marianne en Theo Hoogstraaten. Een boek dat hij speciaal voor mij heeft geleend van een van zijn collega’s, lief!

Magda is decaan op een middelbare school en wordt door de schoolkrant geïnterviewd. Ze verteld dan iets over zichzelf wat maar weinig leerlingen zullen weten, namelijk dat ze 14 jaar geleden haar dochtertje op een merkwaardige wijze is verloren. Terwijl Magda’s zus Sanne op haar dochtertje paste op het strand, is het meisje midden op de dag van het overvolle strand verdwenen, zonder een spoor achter te laten. Het onderzoek heeft niets opgeleverd en tot op de dag van vandaag weet Magda niet wat er met haar dochter is gebeurd. Totdat het interview in de schoolkrant gepubliceerd wordt, dan ontvangt ze opeens rare anonieme mailtjes van iemand die er schijnbaar meer van weet… En die haar zus Sanne goed lijkt te kennen. Magda besluit naar de politie te gaan, en die ziet genoeg aanleiding om het onderzoek van 14 jaar geleden te heropenen. Magda wil perse weten wat er met haar dochtertje gebeurt is en klampt zich aan dit laatste beetje hoop vast, maar kan het gevoel dat haar zusje meer weet niet van zich afzetten.

Een spannend verhaal, in één avondje uitgelezen. Een prima boek voor tussendoor, maar wel eentje waardoor je het favoriete kinderspelletje voorlopig misschien liever niet wil spelen. Het is een boek waarvoor je wat tijd moet inplannen, want als je eenmaal begonnen bent wil je perse weten hoe het afloopt.

Advertenties