The curious incident of the dog in the night-time

IMG_2859.JPG
The curious incident of the dog in the night-time, geschreven door Mark Haddon, stond op m’n verlanglijstje voor Sinterklaas. En ik heb het gekregen van die best oude man!

Christopher komt erachter dat de hond van de buurvrouw op brute wijze om het leven is gekomen. Hij besluit op onderzoek uit te gaan en zijn bevindingen bij te houden in een echt boek. Jammer genoeg wordt hij tegengewerkt door zichzelf. Doordat hij het syndroom van Asperger heeft, vindt hij het moeilijk om vreemde mensen aan te spreken. Daarnaast lijkt zijn vader er erg op tegen te zijn dat Christopher de deuren in de buurt langsgaat voor getuigenverklaringen, en verbiedt hij Christopher om zijn neus in andermans zaken te steken. Toch gaat Christopher door, en dan komt hij achter een vreselijke waarheid die zijn vader altijd voor hem verzwegen heeft.

Een bijzonder boek met onverwachte wendingen. Door de schrijfwijze en de sympathieke hoofdpersoon ga je helemaal op het verhaal en lijkt het bijna alsof je in de schoenen van Christopher staat, een 15-jarige jongen met het syndroom van Asperger. Wat mij betreft zeker een must read!

Advertenties